Jamarska šola 2022 – Vranja jama 2

V soboto 7.5.2022 je napočil dan naše zadnje akcije v sklopu jamarske šole. Tokrat smo se zopet odpravili do Vranje jame, kjer smo svoje dosedanje znanje pilili na steni pred jamo. Lepo se je bilo vrniti na to steno, saj smo se na njej prvič srečali z žimarjenjem.
Naša geografska banda se je do lokacije akcije, zopet odpravila skupaj. Seveda pa nam je na poti do tja uspelo zgrešiti izvoz. Vsi smo suvereno trdili, da smo na pravi poti: ”Pa saj smo se zadnjič tukaj peljali, vam pravim se spomnim.” ”Vem, da sem zadnjič videl ta kandelaber” ”Tam ko smo zapeljali na gozdno cesto je bila tudi zadnjič njiva, tako da smo 100 % prav.” No nismo imeli prav, tako smo se morali sredi ozke gozdne cestice obrniti in vrniti na glavno cesto. Nazadnje smo s pomočjo GPS-ja le uspeli najti pravo pot. Ampak saj veste kaj pravimo geografi: ”Geografi se nikoli ne izgubimo, samo raziskujemo.”
Ko smo končno uspeli priti do Vranje jame, smo ugotovili, da stena še ni opremljena in tako še ni bila pripravljena na naše podvige. Ker smo imeli čas, smo še povadili vozle. Kmalu pa je napočil čas, da se zopet, po 2 tednih premora, spopademo z vrvno tehniko. Tokrat smo nadgrajevali naše znanje žamarjenja čez odmike, vozle in prečke. Prvič smo se srečali tudi z lojtro. Kljub temu, da nam je Hanja zagotavljala da so lojtrice prav fajn, lahko sedaj iz lastnih izkušenj povemo, da res niso user friendly. Smo se pa ob našem spopadanju z njimi nasmejali do solz.
Ko smo se počutili dovolj pripravljeni in suvereni za klubski izpit, smo s plezanjem prenehali. Za na konec, smo štirje tečajniki prvič razopremili steno.
Konec dneva smo se domov odpravili ponosni sami nase in na naš viden napredek v žamarjenju ter z veliko optimizma za prihajajoč jamarski izpit.
Za konec, bi se v imenu vseh tečajnikom rada zahvalila vsem inštruktorjem za pomoč, vzpodbudne besede, dobro voljo in predvsem prijaznost. Z vami smo se od samega začetka počutili prijetno in sprejete v jamarsko ekipo. Hvala za to čudovito izkušnjo, ki smo jo lahko delili z vami. Upam, da se bodo naše akcije tudi v prihodnje nadaljevale. Še enkrat, HVALA VSEM!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *