Jamarska šola

V letu 2024 bomo z jamarsko šolo začeli v četrtek, 29. februarja 2023 ob 19.00.

Dobimo se v naših prostorih v talnem zaklonišču, kjer vam bomo na uvodnem predavanju podrobneje predstavili potek šole. Sledila bo predstavitev jamarstva s projekcijo jamarskih fotografij. Teoretična predavanja različnih speleoloških tematik bodo potekala v klubskih prostorih. Plezalne vrvne tehnike se bomo učili na prostem, na steni. Glede na interes bomo dodali še popoldansko vajo med tednom v Ljubljani. V okviru šole načrtujemo obiske več jam različnih težavnosti. Za obisk prve jame ni potrebno znanje vrvne tehnike. Čas in kraj plezalnih vaj na prostem ter obiskov jam bomo prilagajali vremenskim razmeram. Šola obsega 6 predavanj in 6 obiskov plezališča in jam.
Po končanem tečaju bomo izvedli interni izpit. Kdor bo izpit opravil, bo imel dovolj znanja za varno obiskovanje jam. Po koncu tečaja pa se jamarstvo šele začne. V klubskem okviru člani obiskujemo jame po krasu Slovenije in tudi v tujini. Tako boste združili prijetno s koristnim in ob spoznavanju novega okolja utrjevali staro znanje in pridobivali nove izkušnje.

Cena tečaja znaša 90 EUR, za študente 70 EUR. V ceno so všteta predavanja, obiski jam in treningi vrvne tehnike, izposoja čelade, plezalnega pasu in pripadajoče varovalno/plezalne opreme ter letna klubska članarina. Uvodno predavanje in prvi obisk jame sta brezplačna.

Prijave zbiramo do začetka jamarske šole prek kontaktnega obrazca, Facebook in Instagram strani ali e-pošte info(at)jkz.si. Število mest je omejeno.

Seveda ste že sedaj vabljeni, da nas kakšen četrtek ob 20.00 obiščete in pogledate, kaj počnemo. V tem primeru se nam lahko pridružite pri obisku kakšne enostavnejše jame že pred začetkom šole. Če ne prej, se vidimo v klubskih prostorih 29. februarja ob 19.00!

Kako potekajo jamarske šole na našem klubu pa si lahko ogledate na naši Facebook strani in med starejšimi novicami na na naši spletni strani.