Jamarska šola

V letu 2018 bomo z jamarsko šolo začeli v četrtek, 15. februarja 2018 ob 19.00.

Dobimo se v naših prostorih v talnem zaklonišču, kjer vam bomo na uvodnem predavanju podrobneje predstavili potek šole. Sledila bo predstavitev jamarstva s projekcijo jamarskih fotografij. Teoretična predavanja različnih speleoloških tematik bodo potekala v klubskih prostorih. Plezalne vrvne tehnike se bomo učili na prostem, na steni. V okviru šole načrtujemo obiske več jam različnih težavnosti. Za obisk prve jame ni potrebno znanje vrvne tehnike. Čas in kraj plezalnih vaj na prostem ter obiskov jam bomo prilagajali vremenskim razmeram.
Po končanem tečaju bomo izvedli interni izpit. Kdor bo izpit opravil, bo imel dovolj znanja za varno obiskovanje jam. Po koncu tečaja pa se jamarstvo šele začne. V klubskem okviru člani obiskujemo jame po krasu Slovenije in tudi v tujini. Tako boste združili prijetno s koristnim in ob spoznavanju novega okolja utrjevali staro znanje in pridobivali nove izkušnje.
Cena tečaja znaša 100 EUR, študentje imajo 20 % popust. V ceno je všteta izposoja čelade in plezalnega pasu s pripadajočo plezalno opremo do konca tečaja, predavanja, učenje vrvne tehnike na plezalni steni, obiski jam ter letna klubska članarina. Uvodno predavanje in prvi obisk jame sta brezplačna.

Seveda ste že sedaj vabljeni, da nas kakšen četrtek ob 21.00 obiščete in vidite, kaj počnemo. V tem primeru se nam lahko pridružite pri obisku kakšne enostavnejše jame že pred začetkom šole. Priporočamo prijavo že vnaprej prek obrazca za morebitna dodatna obveščanja ali pa se vidimo kar v klubskih prostorih 15. februarja ob 19.00!

V naši društveni fotogaleriji in starejših novicah pa si lahko ogledate kako potekajo jamarske šole na našem klubu…