Novo leto 2005 v Srbiji

Novo leto 2005 v Srbiji

Novo leto 2005 v Srbiji

Novo leto 2005 je nekaj članov JKŽ pričakalo v Grzi, to je kraj na jugovzhodu Srbije na Kučajskih planinah. Povabilu ASAK-a smo se odzvali Vrviščarja, Stauta, Uroš, Kristina, Jolbe in Marjana.

Na pot smo se odpeljali iz Metlike s kombijem. Brez večjih težav smo prispeli v Beograd po slabih petih urah vožnje. Tam sta naju pričakala Fric in Peca oziroma smo mi pričakali njiju. Skupaj smo se odpeljali v planinski dom na Vrelu pri Grzi. Zvečer je sledil žur ob glasbi YU bendov, ki smo jih vsi poznali. Zjutraj smo kot pravi jamarji že imeli prvo akcijo in obiskali bližnjo kakšnih 50 metrov dolgo jamo z vodnim tokom. Okolica jame je silno zanimiva in lepa. Gre za stik jurskega apnenca in grodenskih peščenjakov in zato voda vre iz vseh koncev in krajev. Izviri, potočki in jezera v redko poraslem gozdu so nudila lep romantičen začetek novega leta.

Popoldne smo se odpeljali še v Beograd in po krajšem sprehodu skozi mesto ter večerji na Skadarliji ob polnoči odrinili nazaj v Slovenijo. Ob šestih zjutraj smo bili že v Metliki.

Boštjan in Mojca Vrviščar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *