Izšla je nova številka klubskega glasila Bilten

Bilten št. 28, letnik 2012

V prejšnji številki Biltena je dolgoletni urednik napovedal skorajšnje slovo in že pričel z iskanjem naslednika. No, nisem se ravno javila, ne pa tudi nisem rekla. Torej, Bilten se ponaša z novim urednikom, pardon, urednico – da se ne znajdem pod točo besed katere od zagrizenih feministk.

Kljub začetni negotovosti so se člani in članice izkazali s precejšnjo mero zagrizenosti pri pisanju prispevkov, tako da so bile vse skrbi o zadovoljivem obsegu te številke odveč. Bilten se predstavlja v že ustaljeni zasnovi. Žal je rubrika Raziskave tudi tokrat nekoliko okrnjena, se je pa zato v zadnjih dveh letih nekoliko več dogajalo na drugih društvenih področjih – od čistilnih in pesticidnih akcij, arestantskih in kolesarskih ekspedicij do številnih bolj ali manj jamarskih udejstvovanj na tujem. S soneti pa nas še vedno navdušuje Brko, čeprav je v njih zaznati temačnejši podton.

Člani in članice, uživajte ob branju pričujoče številke Biltena, predvsem pa bodite z mislimi pri jamah, novih odkritjih, globokih šahtih, dolgih meandrih, plazenju skozi novoodkrite ožine in podobnih podvigih!

Urednica Petra Gostinčar

Bilten v papirnati izdaji lahko prevzamete v prostorih Jamarskega kluba Železničar ali na katastru Jamarske zveze Slovenije med uradnimi urami. Bilten je brezplačen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *