Jamarska šola 2012

V letu 2012 bomo z jamarsko šolo začeli v četrtek, 16. februarja.

Dobimo se v naših prostorih v talnem zaklonišču, kjer vam bomo na uvodnem predavanju podrobneje predstavili potek šole. Sledila bo predstavitev jamarstva in uvodno predavanje “kako varno v jame”.

Teoretična predavanja različnih speleoloških tematik bodo potekala v klubskih prostorih. Predvidoma vsak četrtek od 16. februarja do 15. marca, po dve predavanji od 19h-21h.

Plezalne vrvne tehnike se bomo učili na prostem, na steni.

V okviru šole načrtujemo obiske več jam različnih težavnosti. Za obisk prve jame ni potrebno znanje vrvne tehnike.

Čas in kraj plezalnih vaj na prostem ter obiskov jam bomo prilagajali vremenskim razmeram. Predvidoma bodo odprave ob sobotah.

Po končanem tečaju bomo izvedli interni izpit. Kdor bo izpit opravil, bo imel dovolj znanja za varno obiskovanje jam.

Po koncu tečaja pa se jamarstvo šele začne. V klubskem okviru člani obiskujemo jame po krasu Slovenije in tudi v tujini. Tako boste združili prijetno s koristnim in ob spoznavanju novega okolja utrjevali staro znanje in pridobivali nove izkušnje.

Cena tečaja znaša 100 EUR, študentje imajo 20 % popust. V ceno je všteta izposoja čelade in plezalnega pasu s pripadajočo plezalno opremo, predavanja, učenje vrvne tehnike na plezalni steni, obiski jam ter letna klubska članarina.

Seveda ste že sedaj vabljeni, da nas kakšen četrtek ob 21.00 obiščete in vidite, kaj počnemo. V tem primeru se nam lahko pridružite pri obisku kakšne enostavnejše jame že pred začetkom šole.

Na naših podstraneh si lahko ogledate, kako je bilo v preteklih jamarskih šolah.

Priporočamo prijavo že vnaprej prek e-pošte za morebitna dodatna obveščanja ali pa se vidimo kar v klubskih prostorih 16. februarja ob 19:00!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *