Tradicija

Luciferovanje 2011

Luciferovanje 2011

Člani jamarskega kluba Železničar radi gojimo tradicijo v vseh oblikah. Najpogostejša so vsekakor tradicionalna druženja, ki predstavljajo eno glavnih osi klubskega življenja. Novopečeni člani se tradicionalno zagovarjajo na Luciferovanju, starejši preverijo klubsko vzdušje na tradicionalnem medgeneracijskem srečanju, novoletno zabavo pa že nekaj let tradicionalno popestrijo člani pobratenega rakovškega društva. Tradicionalno organiziramo tudi jamarsko šolo, se tradicionalno udeležujemo tradicionalnih dogodkov in se tradicionalno odpravljamo v jamski svet izza naših meja.

Bilten št. 29, letnik 2014

Bilten 2014

Tradicionalno izdajamo tudi klubsko glasilo Bilten. In letošnje, že 29. po vrsti, je najobsežnejše doslej. Prispevki zasedajo kar 152 strani zanimivega čtiva in kot se tradicionalno spodobi, je Bilten za člane društva zastonj, za ostale pa brezplačen. Na voljo je v elektronski in tiskani izdaji, za slednjo pa bo treba pocukati kakšnega člana kluba ali pa obiskati prostore društva, kjer tradicionalno sestankujemo vsak četrtek.

Jama pri Svetih Treh Kraljih

Jama pri Svetih Treh Kraljih

In ker smo jamarji, imamo tudi tradicionalne obiske jam. Eden takšnih je obisk Jame pri Sv. Treh Kraljih, kamor se praviloma zgrinjamo v prvi polovici januarja, če se le da, na dan Svetih Treh Kraljev. Tradicionalno gre tu za masovno akcijo, kjer je pomembno druženje, popestreno s salvami smeha in dobro voljo. Takrat pustimo polne “prasice” z običajno kramo doma in se sproščeno pretočimo skozi razgibane rove.

Tokrat nas je kljub tradiciji spremljala kamera in marljivo beležila vso tradicionalno dogajanje. A ni ostalo le pri tem. Za potrebe boljše predstavitve “pišaljke” oz. “pipi”, o kateri lahko berete v Biltenu na strani 108, smo posneli tudi reklamni vložek, ki se prikaže nekje v spodnjem videu. Pripomoček je nežnejšemu spolu koristen v vsaki situaciji, zato vabljene k samogradnji in navodilom za uporabo. No, da ne dolgovezim, slika bo gotovo povedala več, kot še nekaj mojih dodatnih besed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *