Jamarska šola 2013

V letu 2013 bomo z jamarsko šolo začeli v četrtek, 14. marca. Dobimo se v naših prostorih v talnem zaklonišču, kjer vam bomo na uvodnem predavanju podrobneje predstavili potek šole. Sledila bo predstavitev jamarstva in uvodno predavanje “kako varno v jame”.

V okviru šole načrtujemo obiske več jam različnih težavnosti. Za obisk prve jame, ki jo bomo obiskali že v nedeljo, 17.3., ni potrebno znanje vrvne tehnike.

Teoretična predavanja različnih jamarskih tematik bodo potekala v klubskih prostorih, predvidoma vsak četrtek od 14. marca naprej od 19h do 21h. Glavni del plezalne vrvne tehnike se bomo učili na prostem – na steni in v jami. Čas in kraj plezalnih vaj na prostem ter obiskov jam bomo prilagajalivremenskim razmeram. Predvidoma bodo odprave ob sobotah ali nedeljah. Po končanem tečaju bomo izvedli interni izpit. Kdor bo izpit opravil, bo imel dovolj znanja za varno obiskovanje jam v spremstvu jamarja.

Po koncu osnovnega tečaja pa se jamarstvo šele začne. V klubskem okviru člani obiskujemo in raziskujemo jame po na kraškem terenu Slovenije in tudi v tujini. Tako boste združili prijetno s koristnim in ob spoznavanju novega okolja utrjevali staro znanje, pridobivali nove izkušnje, poskrbeli za dobršno mero rekreacije in se pripravljali na izpit pri Jamarski zvezi Slovenije za samostojno jamarsko delovanje.

Cena tečaja znaša 100 EUR, študentje imajo 20 % popust. V ceno je všteta izposoja čelade in plezalnega pasu s pripadajočo plezalno opremo, predavanja, učenje vrvne tehnike na plezalni steni, obiski jam ter letna klubska članarina.

Seveda ste že sedaj vabljeni, da nas kakšen četrtek ob 21.00 obiščete in vidite, kaj počnemo. V tem primeru se nam lahko pridružite pri obisku kakšne enostavnejše jame že pred začetkom šole.

Na naših podstraneh si lahko ogledate, kako je bilo v preteklih jamarskih šolah.

Priporočamo prijavo že vnaprej prek e-pošte za morebitna dodatna obveščanja ali pa se vidimo kar v klubskih prostorih 14. marca ob 19:00!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *